Предшколска установа Зрењанин
Пријава

Почетна О нама ДЕШАВАЊА Јавне набавке Вртићи Савети Галерија Контакт


Цитат
Учити дете знању не треба силом, него игром.
               - Платон
               


  В Р Т И Ћ И
  ********************
   Алиса у земљи чуда
   Бајка
   Бамби
   Биберче
   Бубамара
   Црвенкапа
   Цврчак
   Дечја радост
   Чика Јова Змај
   Колибри
   Лептирић
   Маслачак
   Невен
   Пчелица
   Полетарац
   Снежана
   Сунчица
   Вила
   Звездица
   Звончица


Д Е Ш А В А Њ А                                                                                  


1.2.2021.
ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2020Прилози:

1.ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2020
3.2.2020.
ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2019Прилози:

1.ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2019
28.10.2019.
Дечја недеља у Предшколској установи

Дечја недеља je обележена прве недеље у октобру,под мотом "Да право свако - дете ужива лако". Били смо присутни у локалној заједници: у школама,домовима за старе,спортским теренима,позориштима,музејима...Организоване су изложбе,вашари,посете сликара,песника,организовани су концерти... Најважније од свега је да се кроз све активности радионице,игру и стваралаштво највише добило на афирмисању другарства,различитости,неговању дечјег стваралаштва, уважавању индивидуалности,упознавању са игром и традицијом деце из других крајева света.Нашим суграђанима представили смо се на централној активности “Весели шешири” у центру града,дефилеом најлепших шешира,које су деца направила са својим васпитачима и родитељима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


8.Слика 8


9.Слика 9


10.Слика 10

27.10.2019.
ОЛИМПИЈСКО ДВОРИШТЕ

"Олимпијско двориште" је спортска активност која се традиционално одржава поводом манифестације под називом Дечја недеља.Ове године одржана је у дворишту вртића "Бамби".Активност и садржај су:крос, фудбал,полигони спретности и презентација спорта (атлетика,карате,фудбал,кошарка).На захтев васпитача по први пут је реализована и "Трка задовољства". Циљ "Олимпијског дворишта" је популарисање спорта и олимпијског духа,фер–плеј игра,промовисање здравог начина живота,подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима.Вртићи који су учествовали су "Бамби" и "Црвенкапа".Активност су помогли ФК "Академија Бамби" и ОШ "Петар Петровић Његош". Најбољи су добили медаље.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

24.10.2019.
ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

"Трка за срећније детињство" је једна од најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и омладини.Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост,промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.Црвени крст je организовао ову акцију у сарадњи са Градском управом,Спортским савезом,Савезом за школски спорт,Предшколском установом и Авив парком.Сама трка има пре свега хуманитарни карактер,а не такмичарски значај.Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

21.10.2019.
"СТРИПОЛИС"

У Културном центру Зрењанина одржан је 10. фестивал стрипа под називом ,"СТРИПОЛИС".Првог дана фестивала учествовала су деца и васпитачи из Предшколске установе.Фестивал је започет на најлепши начин,са најмлађим суграђанима града Зрењанина.Деца из вртића "Вила" су са својим родитељима и васпитачима на креативан и маштовит начин осмислили и креирали костиме јунака из стрипова-бајки.Мали манекени,штрумфови, Спајдермени,Супермени,вештице,виле,гусари,Фрозен,Трнова Ружица и Грдана су прошетали пистом и публици приказали своје креације.Атмосфера је била опуштена и весела.Захваљујемо се на сарадњи деци и родитељима,који су уложили свој труд и креативност,из вртића "Вила"као и васпитачицама Весни Стајић,Драгани Благојевић,Тихани Влајков и Валентини Милошевић.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

4.10.2018.
"Олимпијско двориште"

"Олимпијско двориште" је спортска активност која се традиционално одржава поводом у оквиру манифестације "Дечја недеља". Ове године је одржана 1.10. 2018. године у дворишту вртића "Црвенкапа".Активност и садржај су : крос, фудбал, полигони спретности и презентација спорта (атлетика, шах, фолклор, кошарка).Циљ активности је популарисање спорта и олимпијског духа, фер–плеј игра, промовисање здравог начина живота, подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима.Вртићи који су учествовали су "Бамби" и "Црвенкапа".Најбољи су добили медаље.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

4.10.2018.
"Трка за срећније детињство"

"Трка за срећније детињство" је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.Oву акцију је организовао Црвени крст града Зрењанина 29.09.2018. године у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Спортским савезом града Зрењанина, Савезом за школски спорт, Предшколском установом и Авив парком Зрењанин. Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај.Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

25.12.2017.
МАЛА ШКОЛА ПЛИВАЊА

Пројекат „Мала школа пливања“ одобрен од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину реализоваo се од септембра до децембра 2017.године.Место реализације био је градски базен и Предшколска установа.Циљ програма је да се ураде превентивно корективне вежбе, да се деца ослободе страха од воде и ко може са даском да се одржава на води.Деца су се пријатно осећала у води, нису имала осећај страха ,урадиле су се превентивно–корективне вежбе.Успоставила се интеракција и сарадња деце различитих могућности и способности,као и могућност да се контиунирано стручно усавршавају васпитачи и родитељи.Oстварила се могућност да деца путем игре,која је основно средство физичког васпитања,стичу нова искуства и развијају пријатељства и солидарност.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

25.12.2017.
ИГРЕ НА ВОДИ

Предшколска установа је у сарадњи са ПК „Пролетер“ и ЈУ „Спортски објекти“ организовала је 13. 12.2017.год. „Игре на води“. Деца су се такмичила у следећим дисциплинама: дување лоптице, преносимо чашу напуњену водом уз помоћ даске за пливање и пливање уз помоћ даске. Вртићи који су учествовали били су : „Маслачак“, „Лептирић“, „Чика Јова Змај“, „Цврчак“, и „Звездица“.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

20.12.2017.
Вртићијада

Дана 12.12.2017.године у Кристалној дворани по четврти пут је организована „Вртићијада“ у организацији школице спорта „Лонг џамп Ивана Шпановић“ . Учешће је узело преко 140 малишана из града и насељених места, узраста до шест година који су уживали у играма и полигонима спретности. Учествовала су деца из зрењанинских вртића „Полетарац“, „Сунчица“, „Маслачак“ и „Чика Јова Змај“. Традиционалну манифестацију, отворила је наша најбоља атлетичарка,рекордерка у скоку у даљ Ивана Шпановић. На полигону спретности сви који су учествовали су победници и награђени су слатким пакетима , које су обезбедлио спонзори манифестације. Најбржи и најспретнији имали су прилику да се додатно такмиче за титулу најбољих и освоје пехаре.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

16.11.2017.
Сарадња са Музичком школом

Концерти које је Музичка школа “Јосиф Маринковић” приредила деци у вртићима били су изузетни. Деца и професори Музичке школе презентовали су нашим малишанима инструменте, свирали и певали.А наши малишани су се дружили са децом и професорима, и уживали у музицирању.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

16.11.2017.
Сарадња са Пољопривредном школом

Посете Пољопривредној школи постале су уобичајене у Дечјој недељи. Ови излети су за децу веома важни, јер им излазак на фарму, обилазак , храњење животиња некада представља први сусрет са њима. На фарми животиње живе у природном амбијенту, хране се органском храном произведеном на самој фарми, а краве и коке се крећу слободно. Деца су мазила и хранила коње, краве, шетала по фарми и уживала у природи.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

15.11.2017.
Полигони спретности

„Полигони спретности“ је спортска активност која се традиционално одржава поводом манифестације под називом Дечја недеља. Циљ активности је популарисање спорта и здравог начина живота, фер –плеј игра, промовисање здравог начина живота, подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима. Најбољи су добили медаље. Преовладао је спортски жар али и фер-плеј.Oве године учествовала су и деца која су укључена у пројекат „Вртићи без граница 3“.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

15.11.2017.
Олимпијско двориште

„Олимпијско двориште“ је спортска активност која се традиционално одржава поводом манифестације под називом Дечја недеља. Активност и садржај су : крос, фудбал, полигони спретности и презентација спорта (атлетика, карате, фудбал,кошарка). Циљ активности је популарисање спорта и олимпијског духа, фер –плеј игра, промовисање здравог начина живота, подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима.Манифестацију су помогли ФК „Академија Бамби“ и ОШ „Петар Петровић Његош“, Најбољи су добили медаље.Преовладао је спортски жар али и фер-плеј.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

15.11.2017.
Трка за срећније детињство

"Трка за срећније детињство" је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и омладини.Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост,промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.Црвени крст града Зрењанина јеорганизовао ову акцију у сарадњи са Градском управом града Зрењанина,Спортским савезом града Зрењанина,Савезом за школски спорт,Предшколском установом и Авив парком Зрењанин.Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај.Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима. Слоган трке је био „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

14.11.2017.
Карневал и маскенбал

Последњи дан Дечје недеље је дан када наш град улепшају маскирани i костимирани малишани из наших вртића. Шаренило, добро расположење, распевани и весели дечаци и девојчице, принчеви и принцезе, патуљци и Штрумпфови шетали су кроз центар Зрењанина и улепшали сваком пролазнику, родитељима, бакама и декама тај дан. Програм који су извели малишани, заједничка песма као поздрав деци целог света и балони који су полетели изнад Трга слободе, где се одвијао главни програм, поздравна реч директора Предшколске установе и заменика Градоначелника града, свакако су допринели да циљ Дечје недеље, а то је скретање пажње јавности на постојање и присуство деце, увек и свуда, буде остварен.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7

8.11.2017.
Радионица “Тиха књига”

Радионица је одржана у вртићу "Бамби" под називом "Моја тиха књига".Деца су правила"Тиху књигу "од папира која је уникатна , забавна и интерактивна.Радионицу су реализовали васпитачи, деци и родитељи вртића "Бамби" уз подршку педагога за ликовно васпитање. Резултат добре сарадње и мотивисаности се огледа у жељи за даљом реализацијом неке нове књиге.

Прилози:

1.Слика 1

8.11.2017.
Вртић "Звончица" и Удружење жена са Граднулице "Граднулички бисери"

Удружење жена са Граднулице - "Граднулички бисери" , осим што су се дружиле са децом јасленог узраста у вртићу "Звончица", месиле су и крофне за малишане, па је дружење постало још веселије кад су крофне замирисале вртићем и дегустација је могла да почне.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

8.11.2017.
Сарадња са геронтолошким центром

Деца из вртића "Дечја радост" посетила су Геронтолошки центар, припремила за баке и деке весело дружење. Радост у њиховим очима и захвалност што нису заборављени је највећа награда и за децу и за васпитаче.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

6.11.2017.
Радионица “Ловци на змајеве”

Радионица коју су васпитачи реализовали са родитељима и децом у вртићу “Звездица” успешно је завршена о чему сведоче змајеви који су полетели на Војном стадиону. Змајеви свих формата, боја и материјала,вредне руке мама, тата, бака и дека нису представљали само изазов – направити “најлепшег змаја”. Најлепше од свега било је видети децу и њихове родитеље како уживају, смеју се, раде нешто заједно, и у томе бескрајно уживају. Важност овакве сарадње је у томе што заједнички рад родитеља и деце, уз присуство васпитача, осим што подстиче креативност, утиче на медјусобне односе свих присутних, доприноси добром расположењу и свакако је најбољи начин да се квалитетно проведе време са својом децом.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

2.11.2017.
Квиз "Шта знаш о бајкама"

Дечје одељење Градске библиотеке и ове године је било место где су деца Припремних предшколских група показала завидно знање из познавања бајки. Деца из 16 вртића Предшколске установе су на квизу “Шта знаш о бајкама” показала изузетну спретност, брзину и завидно познавање бајки, и у амбијенту библиотеке, са библиотекарима И васпитачима, окружени књигама и сликовницама уживала у овом такмичењу,играла се, дружила, навијала….Победник овогодишњег квиза је вртић "Чика Јова Змај"!

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

30.10.2017.
Дечја недеља у Предшколској установи - Мото: „Градимо мостове међу генерацијама, за радост сваког детета“

Као и сваке године Дечја недеља се у Предшколској установи традиционално обележава у првој недељи октобра. Општи циљеви – скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права, као и циљеви које су пред себе поставили васпитачи – афирмисање другарства, различитости, неговање дечјег стваралаштва, уважавање индивидуалности сваког детета, упознавање са културом и традицијом деце из других крајева света, реализовани су успешно кроз многобројне садржаје и активности.
22.5.2017.
Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта Вртићи без граница 3

Тимови, ученици у пројекту "Вртићи без граница 3" су се упознали са стратешком политиком, мерама и статистичким подацима о обухвату деце предшколским васпитањем и образовањем у Србији и Европским политикама и праксама у овој области. Заједно ће планирати развој програмске понуде у својим установама за децу узраста 3 до 5,5 година којима ће укључити што већи број деце која нису укључена ни у један прграм ПВО, посебно деце из осетљивих група.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

22.5.2017.
Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања

Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта "Вртићи без граница 3 – подршка унапређивању друштвене бриге о деци и предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу" је реализована од 19. до 21. маја 2017. у вртићима "Невен" и "Мала сирена" у оквиру Предшколске установе "Вождовац". Учествовале су Предшколске установа ''Чукарица'' и ''Чика Јова Змај'' из Београда и Предшколска установа из Зрењанина.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


8.Слика 8


Copyright: Технички факултет "Михајло Пупин" Зрењанин, 2020.
Контакт e-mail: pomdir@predskolskazr.edu.rs