Предшколска установа Зрењанин
Пријава

Почетна О нама Дешавања Јавне набавке Вртићи Савети Галерија Контакт


Цитат
Учити дете знању не треба силом, него игром.
               - Платон
               


  В Р Т И Ћ И
  ********************
   Алиса у земљи чуда
   Бајка
   Бамби
   Биберче
   Бубамара
   Црвенкапа
   Цврчак
   Дечја радост
   Чика Јова Змај
   Колибри
   Лептирић
   Маслачак
   Невен
   Пчелица
   Полетарац
   Снежана
   Сунчица
   Вила
   Звездица
   Звончица


ЕКО ШКОЛА

   
Програм Еко-школе развијен је од стране Фондације за образовање о животној средини (FEE-Foundacion for Environmental Education.www.fee.global) као одговор на потребу да се млади укључе у решавање проблема у животној средини.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је подржало реализацију међународног програма Еко-школе у Србији.

Предшколска установа Зрењанин, вртић "Полетарац" жели да подржи међународну иницијативу из неколико програма Фондације за образовање о животној средини, а односи се на програм Еко-школе.

Програм Еко-школе има за циљ подизање свести деце да постану главна покретачка снага промена одрживог друштва, кроз забаву и активно учење.

Програм јасно одређује и усмерава начин на који се садржаји о заштити околине, примењују у свакодневном животу вртића. Овакав приступ помаже деци, у свести сваког од њих, да схвате колика је важност заштите околине. Посебна пажња посвећује се питањима смањивања и збрињавања отпада, рационалног кориштења енергије и воде и уређивању вртићке околине.

Сви учесници и живота у Еко-школи деца, васпитачи, помоћно и техничко особље вртића, родитељи, јавна предузећа и представници локалне самоуправе заједнички предузимају низ практичних корака и активности са циљем смањеног оптерећења околине. Деца су заинтересована и активни су у преношењу своје одговорности на породицу и ширу заједницу.ДОКУМЕНТИ:

ЗНАЧАЈ ЕКО ШКОЛЕ
Први састанак одбора
Други састанак одбора
Позив лого мото
Изабран мото
Акциони план


Copyright: Технички факултет "Михајло Пупин" Зрењанин, 2020.
Контакт e-mail: pomdir@predskolskazr.edu.rs